Bevolkingsonderzoek darmkanker Bevolkingsonderzoek darmkanker Bevolkingsonderzoek darmkanker

Wat gebeurt er als er bloed in de ontlasting wordt gevonden?

Is er bij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker bloed gevonden in uw ontlasting? Dan krijgt u een uitnodiging voor een vervolgonderzoek, waarbij gekeken wordt of er bij u sprake is van darmkanker.

 

Het vervolgonderzoek bestaat uit twee delen: 

  1. Een intakegesprek
  2. Een inwendig kijkonderzoek 

Dit onderzoek wordt ook wel coloscopie of colonoscopie genoemd. U beslist zelf of u wel of niet meedoet aan dit vervolgonderzoek.

 

Het intakegesprek voor een darmonderzoek

Voordat het darmonderzoek plaatsvindt, heeft u een intakegesprek bij  het Centrum voor darmonderzoek van Ziekenhuis St Jansdal. Er wordt op dat moment nog geen coloscopie uitgevoerd. Tijdens het gesprek neemt een verpleegkundige uw medische gegevens met u door. Voorafgaande aan dit gesprek dient u een gezondheidvragenlijst in te vullen en me te nemen naar het gesprek. Dit formulier kunt u hieronder openen en uitprinten. (Om de vragenlijst te kunnen openen, dient u wel een PDF-reader op uw computer geinstalleerd te hebben.)  Mensen die geen computer hebben, kunnen het formulier via de poli MDL opvragen. (bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer 0341-46 39 11)

 

 

 

 

Een coloscopie

U bespreekt of een coloscopie zinvol en mogelijk is. Als dit zo is, krijgt u daar meer informatie over. Tijdens het intakegesprek kunt u ook aangeven of u wel of geen roesje wilt tijdens de coloscopie. Tot slot maakt u een afspraak voor een datum waarop de coloscopie plaatsvindt.

 

 

Wilt u voor een darmonderzoek overstappen naar het Centrum voor darmonderzoek van Ziekenhuis St Jansdal?

Heeft u meegedaan aan het landelijke bevolkingsonderzoek naar darmkanker en bent u voor een darmonderzoek ingedeeld bij een ander ziekenhuis, maar wilt u liever naar Ziekenhuis St Jansdal? Dan vindt u hier meer informatie over hoe u kunt overstappen.